Öppna delade kalendrar i Outlook

Ju fler som använder den elektroniska kalendern i Outlook – desto enklare blir det också att boka in möten.  Idag tänker jag visa hur du öppnar andras kalendrar och hur du kollar bokningar i konferensrum som bokas via Outlook.

Börja med att gå till din kalender i Outlook. Klicka sen på knappen ”Öppna kalender”:

Kalender1

Välj om du vill öppna en persons kalender eller ett rum. I mitt exempel väljer jag att öppna från rumslistan:

kalender2

I listan väljer jag vilket eller vilka rum jag vill öppna och markerar dem. Därefter klickar jag på knappen ”Rum ->” och lägger till dem. Klicka på OK.

kalender3

Då kommer de upp i min lista över kalendrar i vänstra verktygsfältet. 

Kalender4

De kommer finnas kvar där nästa gång du öppnar kalendern så du enkelt kan titta på dem igen. Kryssa bara för rutan framför den kalender du vill titta på. Du gör på precis samma sätt för att öppna andra personers kalendrar, de kommer då upp i listan under ”Delade kalendrar”. För att kunna se detaljer i andra personers kalendrar (utöver upptaget/ledigt) så måste de ha gett dig behörighet. Mer om det i kommande inlägg!

/Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *