Presentera en PowerPoint-presentation i ett Teams-möte

PowerPoint Live är en funktion som gör det möjligt att presentera en PowerPoint-presentation i ett Teams-möte, som har flera fördelar jämfört med att bara dela skärmen som presentationen visas på.

När du presenterar med PowerPoint Live så ser du föredragshållarvyn, vilket innebär att du ser dina anteckningar och kommande presentationsbilder samt har tillgång till ritverktyg och möjligheten att hoppa mellan bilder. Samtidigt har du också tillgång till allt det som sker i Teams-mötet, du ser deltagarna, vilka som gör handuppräckning och vad som sker i chatten.

För att kunna använda PowerPoint Live behöver du ha placerat din PowerPoint på OneDrive. När du är i Teams-mötet och öppnar menyn för att Dela, så kan du välja mellan dina senast öppnade PowerPoint-presentationer under rubriken PowerPoint Live.

I videofilmen demonstrerar jag hur det kan gå till att använda PowerPoint Live i ett Teams-möte.

Presentera PowerPoint i Teams from Stina Hellberg on Vimeo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *