Innehållsförteckning i Word

I ett längre Worddokument kan det vara praktiskt med en innehållsförteckning för att hjälpa läsaren att hitta i dokumentet. Om du varit konsekvent och använt Words inbyggda formatmallar kan du mycket enkelt skapa en automatisk innehållsförteckning. (Se tidigare inlägg om formatmallar).

Så här gör du en innehållsförteckning

Ställ markören på det ställe i ditt dokument där du vill ha din innehållsförteckning (förslagsvis på en ny tom sida någonstans i början av ditt dokument). I menyfliken ”Referenser” väljer du ”Innehållsförteckning”. Det finns färdiga förslag att välja på eller så kan man välja att formatera en egen variant. Här har jag valt den som i LiU-mallen kallas ”Formell”.

Innehållsförteckning

Innehållsförteckningen tar automatiskt med dina rubriker i tre nivåer och sidnummer. Ändrar du senare ordning på olika delar i ditt dokument högerklickar du bara på innehållsförteckningen och väljer ”uppdatera fält”. Du får då upp en dialogruta där du väljer om du enbart vill uppdatera sidnummer eller hela tabellen (om du t ex ändrat eller lagt till rubriker).

Uppdatera innehållsförteckning

Välj det alternativ som passar och klicka OK.

Innehållsförteckningen är länkad, så om du klickar på en rubrik eller sidnummer så kommer du automatiskt dit i dokumentet. Det kan vara praktiskt om du kommer publicera ditt dokument digitalt.

/Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *