Spåra ändringar i Word

Med funktionen Spåra ändringar i Word kan man enkelt arbeta ihop med ett dokument och snabbt få en överblick över vilka ändringar eller kommentarer andra gjort i dokumentet.

Använd spåra ändringar

För att aktivera spårning av ändringar går du till fliken ”Granska” och klickar på knappen ”Spåra ändringar”.

 

Granska-fliken

 

Nu kommer alla ändringar som görs i dokumentet att markeras och du kan lätt välja vilka ändringar från andra du vill behålla eller ta bort. Det gör du genom att för varje ändring klicka på antingen ”Acceptera” eller ”Ignorera”. Dina kollegor kan också lägga in kommentarer i dokumentet som du också lätt kan se. (För att lägga till en kommentar – ställ markören vid det stycke du vill kommentera och klicka på ”Ny kommentar”.)

 

Spåra och acceptera ändringar

Hur får jag bort de där pratbubblorna och strecken?!

Lika praktiskt som den här funktionen kan vara, lika irriterande kan det vara när man inte hittar knappen för att få bort dem.

Så här gör du:

Gå till fliken ”Granska”. Avaktivera rutan ”Spåra ändringar” genom att klicka på den. Nu spåras inte längre några nya ändringar. Däremot finns de redan spårade ändringarna kvar. För att få bort dem måste du antingen ”acceptera” eller ”ignorera” dem.

Det går att acceptera alla ändringar på en gång genom att trycka på ner-pilen under ”Acceptera” och välja alternativet ”Acceptera alla ändringar”. Där finns också en genväg till: ”Acceptera alla ändringar och avsluta spårning”. Om du inte vill acceptera en ändring väljer du istället ”ignorera”.

 

Acceptera alla ändringar

 

Den här funktionen finns i alla versioner av Word både på Mac och PC. Menyerna kan se lite olika ut och alternativen vara döpta lite olika, men de finns där och principen är densamma. Bilderna ovan kommer från Office 2013 för PC.

//Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *