Inkorgsregler i Outlook

I Outlook kan du skapa mappar för att sortera dina mejl. Visste du att du även kan skapa regler för att automatiskt styra in en viss sorts mejl i en mapp?

 

Börja med att skapa den mapp dit dessa mejl ska hamna. Högerklicka på Inkorg och välj Ny mapp…

 

 

Jag döper mappen till Fakturor.

 

 

Jag letar upp ett sådant typ av mejl som jag framöver vill hantera. I det här exemplet är det ett mejl som kommer från min kollega Marie varje gång hon vill att jag ska hantera en faktura i Raindance. I fliken START klickar jag på Regler – Skapa regel…

 

 

Sedan fyller jag i detaljer om vilka sorts mejl regeln ska skapas för. Samt vad som ska göras med dem. I det här fallet väljer jag att alla mejl som kommer från Marie vars ämnesrad innehåller texten Ny Leverantörsfaktura ska sorteras till mappen Fakturor. Klicka slutligen på knappen OK.

 

 

/Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *