Enklare att boka mötestider med FindTime

FindTime är ett tilläggsprogram till Outlook som hjälper dig att schemalägga möten med dina kollegor, eller personer utanför LiU.

 

Såhär hämtar du FindTime till din dator:

  • Öppna Outlook
  • Klicka på fliken Arkiv (längst upp till vänster)
  • Klicka på Hantera tilläggsprogram (längst ner)
  • I den nya rutan, klicka på Administratörshanterat (längst ner i menyn till vänster)
  • I rutan FindTime klickar du på Lägg till

 

Jag öppnar upp ett nytt meddelande i Outlook och skriver in mötesdeltagarna som mottagare. Sedan klickar jag på New Meeting Poll i menyn under Meddelande-fliken. Då får jag fram menyn för FindTime.

 

Jag kan bläddra fram en vecka i taget och ser direkt vilka dagar som är mer eller mindre lämpliga. Under de gröna dagarna har jag störst chans att hitta en tid som passar många. Bredvid varje tid syns små figurer som har olika färg beroende på om deltagarna är tillgängliga eller upptagna. Håller jag muspekaren över en figur så kan jag se vem den representerar. Detta bygger på om deltagarna har möten i sina Outlookkalendrar. Om mötesdeltagarna inte använder Outlookkalendern, har ställt in att den ska vara privat eller inte jobbar på LiU så är jag inte hjälpt av detta. En grå figur betyder att information saknas.

När jag har valt några alternativa mötestider så kan jag ställa in hur schemaläggningen ska gå till:

Om jag vill få ett mejl varje gång någon har röstat.
Auto schedule: Om jag vill att Outlook automatiskt ska välja en tid när alla har röstat.
Holds: Om jag vill att de preliminära mötestiderna ska synas i deltagarnas kalendrar.

Jag föredrar att inaktivera Auto schedule då jag helst vill ha kontroll över vilken tid vi väljer. När deltagarna har röstat så anger jag i FindTime vilken tid som ska schemaläggas. Mötet blir då synligt i våra Outlookkalendrar och de preliminära mötestiderna försvinner.

Här finns en video som visar precis hur man kan använda FindTime:

 

/Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *