Återkommande tid i kalendern

Tidig höst är en av mina bästa tider på året. Efter några lata sommarveckor är det liksom ganska skönt att få starta upp igen, och fylla kalendern med aktiviteter.

Vissa aktiviteter återkommer med regelbundenhet. Då kan man skapa en återkommande händelse i sin Outlook-kalender. Schemalägg den första förekomsten och klicka på knappen Återkommande.

Då öppnas ett fönster där du kan ställa in med vilka intervall händelsen ska återkomma. På bilden här ser vi en händelse som ska återkomma kl. 9.00-10.00 varje vecka på tisdagar mellan 17 augusti och 21 december.

Händelsen sparas i kalender, samma tid varje vecka. Att händelsen är återkommande indikeras av symbolen nere i höger hörn.

Om du vill redigera händelsen så högerklickar du på den och klickar på Öppna. Om du bara vill redigera den enstaka händelsen, t.ex. för att det är en helgdag just den veckan, så väljer du Öppna förekomst. Om du vill redigera samtliga händelser, t.ex. för att man beslutat att aktiviteten ska ske på onsdagar istället, så klickar på Öppna serie.

Psst… du vet väl att IT-utbildarnas drop-in sker varje onsdag kl. 15.00-16.00 och fredagar kl. 8.30-9.30 hela hösten. Lägg gärna in det i din kalender så att du inte glömmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *