Excel – Formulär

När du har stora listor eller tabeller i Excel kan det vara jobbigt att ”scrolla” i sidled för att fylla i data. Då kan man använda något som heter ”Formulär”. Den här funktionen var vanlig förr (för 20 år sedan) i Excel, men för några versioner sedan togs den bort från menyerna. Man kan dock fortfarande ta fram den. Gör så här:

  1. Längst upp till vänster i den gröna listen finns ett område som heter ”Verktygsfältet snabbåtkomst”, här ligger sparaknappen och ångra-knappar från början. Klicka på den lilla nedåtpilen längst till höger.

  2. Välj ”Fler kommandon”

  3. I dialogrutan som kommer fram väljer du ”Alla kommandon”

  4. Bläddra ned till ”Formulär”, markera det och tryck sedan på ”Lägg till” och till sist på ”OK”.

  5. Nu finns en ny ikon i det gröna fältet för ”Formulär”

  6. Ställ dig sedan någonstans i din data och tryck på denna ikon. Då får du fram ett formulär med varje rad som en post att redigera.

 

Mikael Söderström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *