Helt tom sida i PowerPoint

När man använder LiU-mallen så innehåller presentationssidorna ett sidhuvud med titel, datum och sidnummer, ett fält för rubrik samt LiU-loggan nere till vänster.

Men det är inte alltid som jag vill att varje presentationssida ska innehålla all den informationen. Särskilt om jag ska visa någon detaljrik grafik, till exempel ett diagram. Då föredrar jag en helt tom yta utan extra detaljer som ”stör”.

Gå till Start-fliken, fäll ut menyn Ny bild och välj den layout som heter Tom.

Gå därefter till fliken Design, klicka på Formatera bakgrund och markera rutan Dölj bakgrundsgrafik. Klicka sedan på knappen Använd för alla. Men observera att logotypen då blir dold även på rubrikbilden. Gå därför till rubrikbilden och bocka där ur rutan Dölj bakgrundsgrafik, så att LiU-loggan görs synlig igen på den bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *