Några smarta tips till Teams

Här följer en lista på några smarta tips till Teams som kanske kan göra arbetsdagen lite enklare och effektivare:

 

Chatta med dig själv

Det finns många som skickar påminnelser till sig själv via e-post, det går utmärkt att även göra detta i Teams. Om du inte hittar dig själv i chatten så kan du söka efter dig själv i sökrutan.

 

Därefter kan du skriva anteckningar till dig själv eller testa funktioner och inställningar i Teams utan att andra personer kan se eller störas.

 

Hitta aktivitet på en person

Du kan hitta din egen eller en annan persons aktivitet i Teams genom att klicka på personen och öppna fliken Aktivitet. Där ser allt som den personen nyligen har skrivit både i chattar och Teams som du har behörighet till. Detta kan vara bra om du vet att en person skriv något men du kommer inte ihåg i vilket Team eller chatt det var i.

 

Göra dina Teams-flikar lite snyggare

När man har många flikar i ett Team så kan det vara svårt navigerat, då kan man enkelt lägga till lite ikoner i texten som gör den lite mer lättläst. För att lägga till en ikon så byter du namn på fliken och där du vill ha ikon trycker på ”Windows-tangenten” + ”punkt” på tangentbordet.

Då får du upp en meny som visar en massa emojis och ikoner, välj ikoner som passar till fliken i Teams.

Nedan ser du exempel på hur det kan se dels utan och därefter med ikoner.

Utan ikoner

Med ikoner

 

Fästa kanaler

Är du med i många Teams men endast aktiv i ett fåtal kanaler, då kan vara smart att fästa dessa kanaler så att de hamnar högst upp i din lista över alla Teams. För att fästa en kanal så klickar du på prickarna efter kanalnamnet och väljer ”Fäst”.

 

Då hamnar en länk till kanalen högst upp i listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *