Dolda presentationsbilder i PowerPoint

I PowerPoint finns möjligheten att dölja presentationsbilder. Att dölja en presentationsbild innebär att den inte kommer att visas upp när du presenterar din PowerPoint som ett bildspel.

Det finns flera scenarion då det här kan vara användbart, till exempel:

Olika lång tid

Du har ett bildspel som du vanligtvis brukar använda i en presentation som tar 60 minuter. Nu har du blivit inbjuden att hålla en presentation på samma tema, men på bara 40 minuter. Du behöver därför välja bort delar av innehållet.

Olika målgrupper

Du har en presentation som du håller återkommande, men för grupper som delvis har olika intresse eller behov. Inför att du ska hålla presentationen stämmer du av med beställaren vad som ska ingå i presentationen och vad som inte är relevant.

Extramaterial till åhörarkopiorna

När du presenterar vill du undvika att använda alltför informationstunga presentationsbilder, t.ex. innehållandes långa stycken text. Men du vill samtidigt att det ska finnas god dokumentation för deltagare som vill gå tillbaka till materialet efteråt. Du lägger in bilder med kompletterande information i din presentation och låter dem vara dolda under bildspelet, men tar fram bilderna när du skapar åhörarkopior.

Såhär gör du

  • Öppna din presentation i redigeringsläge.
  • I vänsterspalten kan du överblicka de bilder som ingår i din presentation.
  • Högerklicka på den bild du vill dölja och välj Dölj bild.

  • Du ser nu att bilden har blivit utgråad och att bildens numrering är överstruken. När du spelar upp bildspelet så kommer denna bild att hoppas över.

  • Om du vill ta tillbaka bilden inför att du ska hålla presentationen nästa gång så högerklickar du på bilden (i vänsterspalten) och väljer Ta fram bild.

Observera att du måste ”ta fram” bilden inför att du skapar åhörarkopior om du vill att den ska inkluderas i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *